Interior photo of a feature wall at the Pacific Place TI
Interior photo showcasing the metal stud ceiling framing around the "oculus"
Interior photo showcasing the metal stud ceiling framing around the "oculus"
Interior photo showing the entry atrium adjacent to the wooden fin wall
Interior photo showcasing the wooden fin wall architectural element at the atrium entry
Interior photo from the atrium entry, looking upstairs along the wooden fin wall element

Pacific Place TI

Seattle, Washington

Pacific Place is an upscale shopping center in downtown Seattle.  BSE was contracted to make the architectural vision for the interior remodel a reality.

 

This design has many unique elements that required careful consideration and coordination with other disciplines to achieve the desired aesthetic, including changing structural supports and rerouting or creatively accommodating mechanical systems.

The most unique, and challenging, element of this project was the "oculus", a series of unique ceiling panels with continuously changing radii and lighting features surrounding around a mechanical system fire shutter.  The open center extends to the atrium space above.  Other unique project elements include a two-story wooden fin wall element at the 7th Ave and Olive Way entrance and a series of custom column supports with changing forms to support a green wall system with a unique look at each floor.

Client:

Sessler/Madison Marquette

Architect:

Gensler

Contractor:

Bayley Construction