Exterior photo of the two-story addition at Fremont Village Square Expansion Project
Photo showing a closeup of the addition showing the exterior finishes of the Fremont Village Square
Photo showing the entry to Fremont Village Square

Fremont Village Square Expansion

Seattle, Washington

Fremont Village Square is a commercial development housing a variety of businesses.  BSE designed a 3500 square foot office expansion to the 3rd and 4th floors along the rear of the building. 

 

This project focused on maximizing the construction value and working within the existing facility footprint.  The new expansion framed out an existing patio space and required supplemental vertical and lateral support elements throughout existing structure.  These included new plywood-faced metal stud shear walls and a wide variety and combinations of concrete, steel, and metal stud solutions to accomplish a successful design.

Client:

Fremont Village Square, LLC

Architect:

Gwest Architecture

Contractor:

MRJ Constructors

Size:

Addition:      3,500 sq. ft.

New Total:  58,500 sq. ft